UTATY sixth taste
...objevte s námi kouzlo šesté chuti...
Že jste o šesté chuti nikdy neslyšeli? Tak my vám ukážeme, že nejen šestá chuť existuje, ale vy jste jí určitě ve svém životě již někdy ochutnali. A také vám prozradíme, jaké kouzlo musíte použít, abyste mohli šestou chuť znovu objevit nebo alespoň se k ní přiblížit. Úvodem musíme prozradit, že jí nikde nekoupíte, neutrhnete, ta se prostě do jídla nepřisype, tu neosmažíte, ta v ingrediencích zkrátka není. Je ve vás samotných. A vy jí v sobě musíte najít, objevit. A možná si během čtení těchto řádků uvědomíte jaká je, neboť ve vzpomínkách najdete, že už jste jí někdy prožili. Ale pojďme se nejdříve trochu ponořit do vědomostí, které již máme ze školy a trochu si je zopakovat. Mezi čtyři základní chuti, které vnímají naše receptory na jazyku a které každý známe i vjemem z jednotlivých jídel patří sladkost, kyselost, slanost a hořkost. Na začátku dvacátého století japonský profesor objevil v řase kombu pátou chuť a nazvali jí umami. Dá se přeložit jako delikátní, lahodná a každý člověk na ní reaguje jinak. Je to chuť kyseliny glutamátové nebo její soli. Tato chuť podporuje ostatní chutě. Můžeme ji najít například ve zralých rajčatech. A my jsme objevili šestou chuť, kterou jsme nazvali UTATY!
UTATY šestá chuť se dá popsat tak, že jídlo má tak neodolatelnou a magickou chuť, že byste si pořád chtěli přidávat, dokud vše z hrnce nesníte. Nedokážeme vystopovat, která ze základních chutí je pro šestou chuť tou nejdůležitější. Pro každého to může být trochu jiné, každý máme jiné chuťové vnímání, ale pravděpodobně je to určitá kombinace všech chutí, taková ta božská, magická a nezapomenutelná. Objevuje se většinou v našich domovech v dětství, kdy nám někdo, většinou maminka, babička nebo táta, uvařil nebo upekl něco tak dobrého, co se ani slovy nedá popsat. Určitě každý máme tuto vzpomínku, když jsme přiběhli s prázdným talířem do kuchyně a řekli jen jedno slovo – ještě! A přitom naši předci nepoužívali jiné suroviny než máme dnes. Možná bychom mohli vést dlouho debatu o tom, že vše bylo více bez chemie, čerstvé... Ale při troše snahy i to dnes můžete koupit v různých obchodech. Takže v čem spočívá to kouzlo šesté chuti? Je to ve vás, v kuchařích a kuchařkách, je to ve vašem přístupu k vaření. Aby tato chuť vznikla doma i mimo vlastní domov, tak je rozhodující vařit s láskou jako pro svoje děti, pro své milované. O tom jsme přesvědčeni. Určitě neméně důležité je také správné kombinování všech surovin a koření, které mají nakonec ideálně tvořit harmonický pokrm. Můžeme vám dát nástroje (koření, recepty), ale nemůžeme ovlivnit vaše duševní rozpoložení, když jdete vařit. Pokud vás naštval někdo v práci, po cestě domů nebo přímo doma – děti, partner, partnerka, manžel, manželka, rodiče, či někdo jiný a půjdete připravovat jídlo, šestou chuť nenajdete. Z připraveného jídla nebudete nadšeni, nedáte mu kus sebe, své pozitivní energie, nedáte do přípravy lásku, kterou cítíte k druhým, nebudete se zcela soustředit na přípravu pokrmu a v horším případě nakonec jídlo můžete přesolit, připálit nebo jiným způsobem znehodnotit. Proto je důležité, abyste si udělali dostatek času na vaření, dokázali se soustředit, bavilo vás to, měli z něho radost a vařili s láskou. Jen tak můžete najít šestou chuť v jídle, kterým chcete obdarovat někoho na kom vám opravdu záleží.
...naše směsi připravujeme z nejlepších jednodruhových koření, které jsou pěstovány zemědělci v různých částech naší planety s maximální péčí o kvalitu, abychom my z nich mohli připravit správně harmonicky vyvážené směsi charakteristické pro různé světové kuchyně a pak vy připravit lahodné pokrmy správné chuti...
Vybíráme pro Vás to nejlepší koření z celého světa.
Za dokonalým poměrem jednotlivých druhů koření v každé naší směsi,
stojí skoro 30 let zkušeností v tomto oboru.