Milujete hummus? Tak jste tady správně!
Baba ghanoush je podobný pokrm - ovšem ještě lepší!
Suroviny
480 g nakládané cizrny (čistá váha)
1 lžíce sezamové pasty - tahini
1 čerstvý lilek
3 lžíce olivového oleje
½ citrónu
½ lžičky směsi koření BLACK SPOON
1 lžička soli
Postup
omýt lilek
propíchat nožem
potřít olivovým olejem
zabalit do alobalu
dát do trouby
nastavit teplotu na 250°
nechat péct 45 minut
upečený lilek vyndat a nechat vychladnout
rozkrojit a vyškrábat upečenou dužninu
nakládanou cizrnu propláchnout
přidat šťávu z ½ citrónu, 3 lžíce olivového oleje, ½ lžičky směsi koření BLACK SPOON, vrchovatou lžíci sezamové pasty tahini a osolit podle chuti (přibližně 1 lžička)
vše dobře rozmixovat
podávat vychlazené
ozdobit okurkou, rajčetem, olivami
Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.