BABA GHANOUSH

Milujete hummus? Tak jste tady správně!

Baba ghanoush je podobný pokrm - ovšem ještě lepší!

Suroviny

480 g nakládané cizrny (čistá váha)

1 lžíce sezamové pasty - tahini

1 čerstvý lilek

3 lžíce olivového oleje

½ citrónu

½ lžičky směsi koření BLACK SPOON

1 lžička soli

Postup

omýt lilek 

propíchat nožem 

potřít olivovým olejem 

zabalit do alobalu

dát do trouby 

nastavit teplotu na 250° 

nechat péct 45 minut 

upečený lilek vyndat a nechat vychladnout

rozkrojit a vyškrábat upečenou dužninu

nakládanou cizrnu propláchnout 

přidat šťávu z ½ citrónu, 3 lžíce olivového oleje, ½ lžičky směsi koření BLACK SPOON, vrchovatou lžíci sezamové pasty tahini a osolit podle chuti (přibližně 1 lžička)

vše dobře rozmixovat

podávat vychlazené 

ozdobit okurkou, rajčetem, olivami

Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.