Co nesmí spolu s rýží u žádného indického jídla chybět?
Čerstvě udělaná placka! Je jich mnoho variant. Udělejte si sami placku bhaturu - stejně dobrou jako u Indů... ☺
Suroviny
200 g hladké mouky
40 g pšeničné krupice
3 g droždí
40 ml rostlinného oleje + na smažení
100 ml vody
½ lžičky soli
Postup
droždí rozmíchat ve 100 ml vody
smísit mouku s krupicí
přidat ½ lžičky soli a vše promíchat
přilít 40 ml oleje a vodu s rozpuštěným droždím
vypracovat hladké nelepivé těsto
těsto nechat 1-2 hodiny odležet
rozpálit olej
z těsta vytvořit malé bochánky
bochánky rozválet na kulaté placky
dbát na řádné rozpálení oleje (180 - 200 °C), pak placky nebudou příliš mastné
smažit placky po obou stranách (cca 1 minutu)
tip: rozválené těsto nakrájet na menší kosočtverce a ty usmažit stejným způsobem
Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.