BHATURA INDICKÁ PLACKA

Co nesmí spolu s rýží u žádného indického jídla chybět?

Čerstvě udělaná placka! Je jich mnoho variant. Udělejte si sami placku bhaturu - stejně dobrou jako u Indů... ☺

Suroviny

200 g hladké mouky

40 g pšeničné krupice

3 g droždí

40 ml rostlinného oleje + na smažení

100 ml vody

½ lžičky soli

Postup

droždí rozmíchat ve 100 ml vody

smísit mouku s krupicí

přidat ½ lžičky soli a vše promíchat

přilít 40 ml oleje a vodu s rozpuštěným droždím

vypracovat hladké nelepivé těsto

těsto nechat 1-2 hodiny odležet

rozpálit olej

z těsta vytvořit malé bochánky

bochánky rozválet na kulaté placky

dbát na řádné rozpálení oleje (180 - 200 °C), pak placky nebudou příliš mastné

smažit placky po obou stranách (cca 1 minutu)

tip: rozválené těsto nakrájet na menší kosočtverce a ty usmažit stejným způsobem

Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.