GULÁŠOVÁ POLÉVKA

Chcete uvařit dobrou gulášovou polévku tak, aby nikdo nepoznal, že je 100 % rostlinná?

Zkuste náš recept. Úspěch je zaručen!

Suroviny

1 velká cibule, nakrájet najemno

600 g brambor, nakrájet na kostičky

polovina červené papriky (kapie), nakrájet na malé kousky

200 g veganské uzeniny nebo seitanu, nakrájet na kousky

100 ml slunečnicového oleje

4 lžíce hladké mouky

2 lžíce kořenící směsi RED SPOON

2 lžíce rajčatového protlaku

špetka čili

1 lžíce majoránky

1,8 l vody

1 – 1 ½ lžičky soli

Postup

olej rozehřát v hrnci

cibuli osmažit dozlatova

přidat kapii a také krátce osmažit

přisypat ½ lžíce RED SPOON a vše krátce osmažit

zaprášit moukou

míchat a ještě 1 minutu nechat smažit

přilít vodu

přidat rajčatový protlak a zbývající 1½ lžíce kořenící směsi RED SPOON

promíchat

přivést k varu

vhodit brambory

nechat pod pokličkou mírně vařit asi 15 minut – až jsou brambory skoro měkké

přidat majoránku, čili a uzeninu nebo seitan

ještě dalších 5 minut povařit

dosolit podle chuti

Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.