KHEER

Chcete dnes připravit něco bezlepkového?

Prozradíme Vám další sladký indický recept s kardamomem. Je sice trošku časově náročný, ale vyplatí se to.

Je to SKVOST!

Suroviny

120 g jasmínové rýže

250 ml kokosového mléka

80 g cukru

4 g mletého kardamomu

špetka soli

1 litr vody

8 lžic marmelády

ovoce na ozdobení

Postup

rýži vařit v 1 litru vody za občasného míchání asi 45 minut

až bude rýže téměř rozvařená přidat cukr, sůl, kokosové mléko a kardamom

nechat mírně vařit za stálého míchání dalších 15 minut

když je při vaření rýže příliš hustá, přilít vodu a stále míchat, aby se nepřipálila

servírovat s domácí marmeládou a ovocem (maliny, ostružiny, borůvky, jahody...) a ozdobit lístkem máty

chutná božsky hned po uvaření, když je ještě vlažný, ale vynikající je i druhý den z ledničky

Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.