Chcete dnes připravit něco bezlepkového?
Prozradíme Vám další sladký indický recept s kardamomem. Je sice trošku časově náročný, ale vyplatí se to.
Je to SKVOST!
Suroviny
120 g jasmínové rýže
250 ml kokosového mléka
80 g cukru
4 g mletého kardamomu
špetka soli
1 litr vody
8 lžic marmelády
ovoce na ozdobení
Postup
rýži vařit v 1 litru vody za občasného míchání asi 45 minut
až bude rýže téměř rozvařená přidat cukr, sůl, kokosové mléko a kardamom
nechat mírně vařit za stálého míchání dalších 15 minut
když je při vaření rýže příliš hustá, přilít vodu a stále míchat, aby se nepřipálila
servírovat s domácí marmeládou a ovocem (maliny, ostružiny, borůvky, jahody...) a ozdobit lístkem máty
chutná božsky hned po uvaření, když je ještě vlažný, ale vynikající je i druhý den z ledničky
Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.