Obalované tofu
Suroviny
pro 3 porce
250 g měkkého uzeného tofu
2 lžíce sojového jogurtu
4 lžíce cizrnové mouky
2 hrsti kukuřičných lupínků (cornflakes)
1 lžička kořenící směsi ANTHONY SPOON
100 ml rostlinného oleje
sůl
Postup
do misky dát 2 lžíce jogurtu
přilít 100 ml vody
přidat 4 lžíce cizrnové mouky
vše promíchat
okořenit 1 lžičkou směsi koření ANTHONY SPOON
osolit podle chuti (přibližně ½ lžičky)
dobře promíchat
a těstíčko na obalování je hotové
tofu nakrájet na plátky
lupínky rozdrtit najemno
plátky tofu namáčet v těstíčku
důkladně obalit rozdrcenými lupínky
rozpálit 100 ml oleje - ozkoušet teplotu oleje pomocí malého kousku těstíčka
smažit 6 minut dozlatova z obou stran
podávat teplé s bramborem nebo bramborovou kaší
Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.