TOFU V KUKUŘIČNÝCH LUPÍNKÁCH

Obalované tofu

Suroviny

pro 3 porce

250 g měkkého uzeného tofu

2 lžíce sojového jogurtu

4 lžíce cizrnové mouky

2 hrsti kukuřičných lupínků (cornflakes)

1 lžička kořenící směsi ANTHONY SPOON

100 ml rostlinného oleje

sůl

Postup

do misky dát 2 lžíce jogurtu 

přilít 100 ml vody 

přidat 4 lžíce cizrnové mouky

vše promíchat 

okořenit 1 lžičkou směsi koření ANTHONY SPOON

osolit podle chuti (přibližně ½ lžičky) 

dobře promíchat

a těstíčko na obalování je hotové

tofu nakrájet na plátky 

lupínky rozdrtit najemno 

plátky tofu namáčet v těstíčku

důkladně obalit rozdrcenými lupínky

rozpálit 100 ml oleje - ozkoušet teplotu oleje pomocí malého kousku těstíčka

smažit 6 minut dozlatova z obou stran 

podávat teplé s bramborem nebo bramborovou kaší

Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.