ZELENÉ PAKORY

Víte, co jsou pakory?

Pakora je fritované něco (například kroužek cibule nebo plátek lilku) obalené nejprve v cizrnovém těstíčku a pak usmažené.

Slibujeme Vám, tohle není žádný všední recept!

Suroviny

100 g polníčku

100 ml sojového jogurtu

4 lžíce cizrnové mouky

1 lžička kořenící směsi ANTHONY SPOON

olej na smažení

sůl

Postup

100 ml jogurtu smíchat se 100 ml vody

přidat 4 lžíce cizrnové mouky

okořenit 1 lžičkou směsi koření ANTHONY SPOON

osolit dle chuti

důkladně rozmíchat

těstíčko nechat 15 minut odpočinout

rozpálit dostatečné množství oleje

polníček namáčet do těsta a vkládat do rozpáleného oleje

smažit 1 – 2 minuty po obou stranách

pakory podávat jako předkrm nebo jako přílohu k jídlu, výborné jsou například k bramborové kaši

Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.