SEITAN MASO PRO VEGANY

Maso bez krve? To je nesmysl!

Zkuste SEITAN - základ mnoha výborných veganských pokrmů.

Seitan je zdrojem bílkovin (obsahuje pšeničný protein), má velmi univerzální použití, můžete jej dusit, péct, vyválet na nudličky, vařit marinovat, restovat. Je výborný pro osoby, které jsou alergické na sóju. Na druhou stranu je seitan naprosto nevhodný pro alergiky na lepek a celiaky.

Suroviny

500 g hladké mouky

1 lžíce sójové omáčky

2 lžičky soli

1 lžíce směsi koření GREEN SPOON

1 lžička směsi koření SOUP SPOON

300 ml vody

Postup

mouku a vodu dát do dostatečné velké mísy a zadělat těsto

po zadělání v míse překrýt potravinovou fólií a nechat nejméně hodinu odležet

nyní těsto střídavě vymývat ve studené a teplé vodě - to znamená, že jej ve vodě důkladně hníst a promačkávat a tím odstranit přebytečný škrob

nejjednodušší a nejpraktičtější je, když se těsto proplachuje přímo ve dřezu

dokud je voda bíle zabarvená, tak ji stále vyměňovat za čistou a promývání opakovat, až je voda průhledná a těsto je hladké (těsto zbavené škrobu)

naposledy vymýt těsto ve studené vodě, aby se zatáhlo

do hrnce nalít vodu a přivést k varu

osolit 2 lžičkami soli, přidat lžičku SOUP SPOON, 1 lžíci GREEN SPOON a 1 lžíci sojové omáčky

těsto trochu stlačit, zplacatit a nechat vařit 45 minut

Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.