Hrách, kokos, rajčata a dýně?
Z těchto odlišných surovin vznikne vynikající exotická polévka!
Suroviny
250 g žlutého půleného hrachu
3 l vody
100 ml rostlinného oleje
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička kurkumy
3 lžíce strouhaného kokosu
250 g pasírovaných rajčat
1 lžíce YELLOW SPOON
1 pálivá, čerstvá, malá čili paprička, nakrájet najemno
3 lžíce čerstvého koriandru, nasekat nadrobno
½ dýně Hokaido, odstranit semínka a nakrájet na kostky
(slupka při vaření nevadí)
250 ml kokosového mléka
cca 2 lžičky soli
Postup
žlutý hrách důkladně propláchnout pod tekoucí vodou
přilít 3 litry vody a nechat 30 minut stát
vařit 1 ½ hodiny při nízké teplotě (během vaření sbírat pěnu z hladiny)
rozpálit olej
přisypat římský kmín, kurkumu, strouhaný kokos a krátce osmažit
přidat rajčata, YELLOW SPOON a čili papričku, zamíchat a při nízké teplotě
nechat 5 minut vařit
smíchat s uvařeným hrachem
přidat dýni a při nízké teplotě dále vařit asi 10 minut, až je dýně měkká, příležitostně promíchat
rozmixovat dohladka, přidat kokosové mléko a čerstvý koriandr
nechat krátce provařit
podle chuti osolit
Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.