KOKOSOVÁ POLÉVKA

Hrách, kokos, rajčata a dýně?

Z těchto odlišných surovin vznikne vynikající exotická polévka!

Suroviny

250 g žlutého půleného hrachu

3 l vody

100 ml rostlinného oleje

1 lžička mletého římského kmínu

1 lžička kurkumy

3 lžíce strouhaného kokosu

250 g pasírovaných rajčat

1 lžíce YELLOW SPOON

1 pálivá, čerstvá, malá čili paprička, nakrájet najemno

3 lžíce čerstvého koriandru, nasekat nadrobno

½ dýně Hokaido, odstranit semínka a nakrájet na kostky

(slupka při vaření nevadí)

250 ml kokosového mléka

cca 2 lžičky soli

Postup

žlutý hrách důkladně propláchnout pod tekoucí vodou

přilít 3 litry vody a nechat 30 minut stát

vařit 1 ½ hodiny při nízké teplotě (během vaření sbírat pěnu z hladiny)

rozpálit olej 

přisypat římský kmín, kurkumu, strouhaný kokos a krátce osmažit

přidat rajčata, YELLOW SPOON a čili papričku, zamíchat a při nízké teplotě

nechat 5 minut vařit 

smíchat s uvařeným hrachem

přidat dýni a při nízké teplotě dále vařit asi 10 minut, až je dýně měkká, příležitostně promíchat

rozmixovat dohladka, přidat kokosové mléko a čerstvý koriandr

nechat krátce provařit 

podle chuti osolit

Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.