
Čím nejlépe provonět vaši kuchyní? Přece perníkem! ☺
Suroviny
na 6 kousků perníku
polohrubá mouka
hnědý třtinový cukr
loupaná slunečnicová semínka
směs koření GINGERBREAD SPOON
kakao
prášek do pečiva
sojové mléko
rostlinný olej
agávový sirup
Postup
Místo vážení budeme suroviny odměřovat skleničkou (přibližně 200 ml)
troubu předehřejeme na 180°C
na těsto si odměřit:
1 ½ skleničky mouky
¾ skleničky cukru
1 lžíci kakaa
½ skleničky slunečnicových semínek
1 lžíci směsi koření GINGERBREAD SPOON
1 kypřící prášek do pečiva
vše promíchat
přidat 1 skleničku sojového mléka
¾ skleničky rostlinného oleje
přibližně 2 lžíce agávového sirupu
vše důkladně promíchat, až vznikne docela řídké těsto
těsto vlít do připravené nádoby (23 x 28 cm), dát do předehřáté trouby a péct 30 minut při 180°
po upečení necháme vychladnout a můžeme ozdobit rozehřátou čokoládou nebo třeba citronovou polevou (smíchat šťávu z poloviny citronu s 3 lžícemi cukru moučky a krásně dohladka vymíchat)
Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.