SKLENÍČKOVÝ PERNÍK

Čím nejlépe provonět vaši kuchyní? Přece perníkem! ☺

Suroviny

na 6 kousků perníku

polohrubá mouka

hnědý třtinový cukr

loupaná slunečnicová semínka

směs koření GINGERBREAD SPOON

kakao

prášek do pečiva

sojové mléko

rostlinný olej

agávový sirup

Postup

Místo vážení budeme suroviny odměřovat skleničkou (přibližně 200 ml)

troubu předehřejeme na 180°C

na těsto si odměřit:

1 ½ skleničky mouky 

¾ skleničky cukru 

1 lžíci kakaa

½ skleničky slunečnicových semínek

1 lžíci směsi koření GINGERBREAD SPOON

1 kypřící prášek do pečiva 

vše promíchat

přidat 1 skleničku sojového mléka 

¾ skleničky rostlinného oleje

přibližně 2 lžíce agávového sirupu

vše důkladně promíchat, až vznikne docela řídké těsto

těsto vlít do připravené nádoby (23 x 28 cm), dát do předehřáté trouby a péct 30 minut při 180°

po upečení necháme vychladnout a můžeme ozdobit rozehřátou čokoládou nebo třeba citronovou polevou (smíchat šťávu z poloviny citronu s 3 lžícemi cukru moučky a krásně dohladka vymíchat)

Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.