ANANASOVÉ CHUTNEY

Jak se vlastně vaří chutney (čatní)? Podobně jako marmeláda.

Může se jíst buď hned nebo také zavařovat do zásoby.

Naše chutney v tomto receptu je připraveno s ananasem a s kořením HOT SPOON, jsou možné také jiné variace s kousky ovoce nebo zeleniny.

Suroviny

2 lžíce rostlinného oleje

1 ananas

1 lžíce kořenící směsi HOT SPOON

1 lžička hořčičného semínka

1 lžička třtinového cukru

1 lžička mletých mandlí

250 ml rajčatového protlaku

½ lžičky soli

Postup

dva čerstvé plátky ananasu oloupat a nakrájet na malé kousky

v hrnci rozehřát dvě lžíce oleje 

přidat nakrájený ananas a smažit 5 minut

občas promíchat

přisypat jednu lžičku hořčičného semínka

smažit dalších 5 minut

dosladit lžičkou cukru 

tři minuty dále smažit

přidat vrchovatou lžičku mletých mandlí a 250 ml rajčatového protlaku

okořenit 1 lžicí kořenící směsi HOT SPOON 

při mírném varu nechat vařit ještě 5 minut

občas promíchat 

na závěr osolit přibližně ½ lžičkou soli

Toto chutney je výborné k dochucení pakor, karbanátků, koft, smaženého tofu.....

Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.