Jak se vlastně vaří chutney (čatní)? Podobně jako marmeláda.
Může se jíst buď hned nebo také zavařovat do zásoby.
Naše chutney v tomto receptu je připraveno s ananasem a s kořením HOT SPOON, jsou možné také jiné variace s kousky ovoce nebo zeleniny.
Suroviny
2 lžíce rostlinného oleje
1 ananas
1 lžíce kořenící směsi HOT SPOON
1 lžička hořčičného semínka
1 lžička třtinového cukru
1 lžička mletých mandlí
250 ml rajčatového protlaku
½ lžičky soli
Postup
dva čerstvé plátky ananasu oloupat a nakrájet na malé kousky
v hrnci rozehřát dvě lžíce oleje
přidat nakrájený ananas a smažit 5 minut
občas promíchat
přisypat jednu lžičku hořčičného semínka
smažit dalších 5 minut
dosladit lžičkou cukru
tři minuty dále smažit
přidat vrchovatou lžičku mletých mandlí a 250 ml rajčatového protlaku
okořenit 1 lžicí kořenící směsi HOT SPOON
při mírném varu nechat vařit ještě 5 minut
občas promíchat
na závěr osolit přibližně ½ lžičkou soli
Toto chutney je výborné k dochucení pakor, karbanátků, koft, smaženého tofu.....
Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.