
Nejlepší „fígl“ tohoto receptu?
Je to syrová červená řepa v koftách – to jim dává zajímavou
strukturu a křehký skus!
Suroviny
1 malý květák
7 lžic cizrnové mouky
1 lžíce kořenící směsi RED SPOON
3 menší červené řepy
250 ml sojového granulátu
rostlinný olej
sůl
Postup
květák očistit, omýt a nakrájet na menší kousky
přilít 1,5 l vody
vařit 15 minut na mírném ohni
přidat 250 ml sojového granulátu
vařit společně s květákem dalších 5 minut
když je vše měkké, vodu slít a nechat vychladnout
červenou řepu oloupat, nastrouhat najemno
vychladlý květák se sojou lehce vymačkat (tím se zbavit přebytečné vody), smíchat s řepou
vše rozmačkat najemno
přisypat 7 lžic cizrnové mouky, 1 vrchovatou lžíci kořenící směsi RED SPOON a nakonec vrchovatou lžičku soli
vše důkladně promíchat
do pánve vlít olej a dobře jej rozpálit (oleje dát tolik, aby byly kofty z poloviny ponořené)
navlhčit ruce a tvarovat kuličky
asi 5 minut smažit kuličky ze všech stran dozlatova
hotové kofty dát na papír, aby se přebytečný tuk odsál
Kofty podáváme teplé například s ananasovým chutney (recept číslo 10) nebo s majonézou, hořčicí.... Ale hodí se také velmi dobře i do různých omáček jako náhrada masa.
Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.