VEGANSKÉ KOFTY

Nejlepší „fígl“ tohoto receptu?

Je to syrová červená řepa v koftách – to jim dává zajímavou

strukturu a křehký skus!

Suroviny

1 malý květák

7 lžic cizrnové mouky

1 lžíce kořenící směsi RED SPOON

3 menší červené řepy

250 ml sojového granulátu

rostlinný olej

sůl

Postup

květák očistit, omýt a nakrájet na menší kousky

přilít 1,5 l vody

vařit 15 minut na mírném ohni

přidat 250 ml sojového granulátu

vařit společně s květákem dalších 5 minut

když je vše měkké, vodu slít a nechat vychladnout

červenou řepu oloupat, nastrouhat najemno

vychladlý květák se sojou lehce vymačkat (tím se zbavit přebytečné vody), smíchat s řepou

vše rozmačkat najemno

přisypat 7 lžic cizrnové mouky, 1 vrchovatou lžíci kořenící směsi RED SPOON a nakonec vrchovatou lžičku soli

vše důkladně promíchat

do pánve vlít olej a dobře jej rozpálit (oleje dát tolik, aby byly kofty z poloviny ponořené)

navlhčit ruce a tvarovat kuličky

asi 5 minut smažit kuličky ze všech stran dozlatova

hotové kofty dát na papír, aby se přebytečný tuk odsál

Kofty podáváme teplé například s ananasovým chutney (recept číslo 10) nebo s majonézou, hořčicí.... Ale hodí se také velmi dobře i do různých omáček jako náhrada masa.

Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.