
Ještě jste nikdy nevyzkoušeli žádné indické jídlo?
Tento tradiční recept z cizrny a rajčat vás nadchne!
Protože se k zahuštění použije jedna uvařená brambora, je tento pokrm navíc bezlepkový!
Suroviny
240 g krájených (konzervovaných) rajčat
480 g (konzervované) cizrny
1 středně velká brambora
100 ml oleje
100 ml vody
1 lžička třtinového cukru
1 lžička soli
1 lžíce kořenící směsi ALFA SPOON
1 lžíce kořenící směsi BLACK SPOON
sušené lístky koriandru
mletá skořice
Postup
bramboru oloupat a rozčtvrtit
uvařit doměkka (asi 20 minut) a rozmačkat
v hrnci rozpálit olej
rozmačkanou bramboru 1 minutu smažit
přisypat 1 lžíci směsi koření ALFA SPOON
opět nechat krátce osmažit
přidat rajčata
osladit třtinovým cukrem a ještě 5 minut nechat vařit
přidat propláchnutou cizrnu
přisypat 1 lžíci směsi koření BLACK SPOON
nechat vařit 20 minut při nízké teplotě
přilít vodu a krátce provařit (1 - 2 minuty)
na konci vaření ochutit koriandrovými lístky a špetkou mleté skořice
podle chuti osolit
servírovat s rýží nebo chlebem,
oblíbené s indickými plackami (Bhatura, recept číslo 15)
Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.