CHANA MASALA

Ještě jste nikdy nevyzkoušeli žádné indické jídlo?

Tento tradiční recept z cizrny a rajčat vás nadchne!

Protože se k zahuštění použije jedna uvařená brambora, je tento pokrm navíc bezlepkový!

Suroviny

240 g krájených (konzervovaných) rajčat

480 g (konzervované) cizrny

1 středně velká brambora

100 ml oleje

100 ml vody

1 lžička třtinového cukru

1 lžička soli

1 lžíce kořenící směsi ALFA SPOON

1 lžíce kořenící směsi BLACK SPOON

sušené lístky koriandru

mletá skořice

Postup

bramboru oloupat a rozčtvrtit

uvařit doměkka (asi 20 minut) a rozmačkat

v hrnci rozpálit olej

rozmačkanou bramboru 1 minutu smažit

přisypat 1 lžíci směsi koření ALFA SPOON

opět nechat krátce osmažit

přidat rajčata

osladit třtinovým cukrem a ještě 5 minut nechat vařit

přidat propláchnutou cizrnu

přisypat 1 lžíci směsi koření BLACK SPOON

nechat vařit 20 minut při nízké teplotě

přilít vodu a krátce provařit (1 - 2 minuty)

na konci vaření ochutit koriandrovými lístky a špetkou mleté skořice

podle chuti osolit

servírovat s rýží nebo chlebem,

oblíbené s indickými plackami (Bhatura, recept číslo 15)

Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.