MASALA CHAI

Masala Chai (masala čaj), indický kořeněný čaj patří k Indii jako pivo k Čechám. Umíte tento úžasný čaj dobře připravit? Naše směs koření „Golden Spoon“ do horkých nápojů (se zázvorem, citronovou kůrou, kardamomem, hřebíčkem, anýzem, skořicí a badyánem) je do tohoto světlehnědého, duši povzbuzujícího nápoje, jako stvořená. Tradičně se Chai Masala připravuje s kravským mlékem, ale naše veganská varianta chutná zrovna tak lahodně. Mnoho indických rodin má, tak jako my, svůj vlastní recept. Náš vám nyní rádi prozrazujeme.

Suroviny

4 sáčky černého cejlonského čaje

kousek čerstvého zázvoru

2 lžíce přírodního cukru

200 ml sojového mléka

2 lžíce sojové smetany

1 lžička směsi koření GOLDEN SPOON

Postup

zázvor oloupat a nastrouhat

do hrnce nalít 750 ml vody

přidat nastrouhaný zázvor, černý čaj, cukr a 1 lžičku GOLDEN SPOON

nechat 5 minut povařit

přilít mléko a smetanu

přivést k varu, pak odstavit z plotny

scedit a podávat horké

Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.