
Masala Chai (masala čaj), indický kořeněný čaj patří k Indii jako pivo k Čechám. Umíte tento úžasný čaj dobře připravit? Naše směs koření „Golden Spoon“ do horkých nápojů (se zázvorem, citronovou kůrou, kardamomem, hřebíčkem, anýzem, skořicí a badyánem) je do tohoto světlehnědého, duši povzbuzujícího nápoje, jako stvořená. Tradičně se Chai Masala připravuje s kravským mlékem, ale naše veganská varianta chutná zrovna tak lahodně. Mnoho indických rodin má, tak jako my, svůj vlastní recept. Náš vám nyní rádi prozrazujeme.
Suroviny
4 sáčky černého cejlonského čaje
kousek čerstvého zázvoru
2 lžíce přírodního cukru
200 ml sojového mléka
2 lžíce sojové smetany
1 lžička směsi koření GOLDEN SPOON
Postup
zázvor oloupat a nastrouhat
do hrnce nalít 750 ml vody
přidat nastrouhaný zázvor, černý čaj, cukr a 1 lžičku GOLDEN SPOON
nechat 5 minut povařit
přilít mléko a smetanu
přivést k varu, pak odstavit z plotny
scedit a podávat horké
Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.