INDICKÁ ČOČKOVÁ POLÉVKA S KAPUSTOU

Mám rád tuhle polévku díky její vyvážené chuti!

Recept jsme mnoha pokusy přivedli k dokonalosti. Při vaření se vaší kuchyní bude linout úžasná vůně koření a osmaženého kokosu. Všichni se budou ptát, co dobrého připravujete. Až ochutnají, budete pro ně tím nejlepším kuchařem/kuchařkou všech dob!

Suroviny

150 ml oleje

30 g strouhaného kokosu

50 g jarní cibulky, nakrájet

20 g čerstvého zázvoru, nastrouhat

1 lžička směsi koření ALFA SPOON

250 g rajčat, oloupat a nakrájet

1 vrchovatou lžíci směsi BLACK SPOON

300 g kapusty, nakrájet

300 g mrkve, nakrájet na kolečka

100 g čočky

2 lžíce kokosového mléka

2 lžičky soli

trochu čerstvých koriandrových lístku, nasekat

Postup

rozpálit olej

přidat kokos, cibulku, zázvor, krátce osmažit, ne příliš dlouho, zhořklo by to!

přisypat 1 lžičku ALFA SPOON a zamíchat

přidat rajčata, krátce promíchat

přisypat 1 vrchovatou lžíci BLACK SPOON a smažit 5 minut za stálého míchání

přilít 2 litry vody

přidat kapustu, mrkev, čočku

vařit 1 hodinu při nízké teplotě, občas promíchat

ke konci vaření zjemnit kokosovým mlékem, osolit a dochutit koriandrovými lístky

jako příloha je vhodné pečivo nebo indická placka Chapati (recept číslo 5)

Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.