ŽAMPIÓNOVÁ OMÁČKA

Chcete vědět, co umí naše kořenící směs FOREST SPOON?

Uvařte si s ní skvělou žampiónovou omáčku!

Jako příloha jsou vhodné brambory nebo bramborové knedlíky, ale chutná výborně také s těstovinami nebo rýží.

Suroviny

400 g žampiónů, nakrájet na větší kousky

200 g cibule, nakrájet najemno

50 g hladké mouky

2 lžíce FOREST SPOON

60 ml slunečnicového oleje

250 ml sójové nebo rýžové smetany

1 lžíce octa

1 lžička sójové omáčky

1 l vody

1 lžička soli

Postup

Rozpálit olej

přidat cibuli, osmahnout do zlatohněda

přisypat mouku, krátce osmažit

přilít 200 ml vody

přidat FOREST SPOON a nechat vařit 3 minuty

dolít zbývající vodu, přidat ocet a sójovou omáčku

přivést k varu

dobře rozmíchat metličkou a 5 minut nechat vařit

přidat žampióny

za občasného míchání vařit ještě dalších 5 minut

vlít smetanu

osolit podle chuti

znovu 2-3 minuty nechat vařit

Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.