
Chcete vědět, co umí naše kořenící směs FOREST SPOON?
Uvařte si s ní skvělou žampiónovou omáčku!
Jako příloha jsou vhodné brambory nebo bramborové knedlíky, ale chutná výborně také s těstovinami nebo rýží.
Suroviny
400 g žampiónů, nakrájet na větší kousky
200 g cibule, nakrájet najemno
50 g hladké mouky
2 lžíce FOREST SPOON
60 ml slunečnicového oleje
250 ml sójové nebo rýžové smetany
1 lžíce octa
1 lžička sójové omáčky
1 l vody
1 lžička soli
Postup
Rozpálit olej
přidat cibuli, osmahnout do zlatohněda
přisypat mouku, krátce osmažit
přilít 200 ml vody
přidat FOREST SPOON a nechat vařit 3 minuty
dolít zbývající vodu, přidat ocet a sójovou omáčku
přivést k varu
dobře rozmíchat metličkou a 5 minut nechat vařit
přidat žampióny
za občasného míchání vařit ještě dalších 5 minut
vlít smetanu
osolit podle chuti
znovu 2-3 minuty nechat vařit
Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.