
Máte chuť na něco ostřejšího? S chilli? Tak si uvařte asijský pokrm!
Nechte skrze sebe při vaření proudit pozitivní energii a vznikne fantastické jídlo.
Suroviny
250 g cukety,
250 g čerstvých žampionů
150 g mrkve
150 g bílé ředkve, vše nakrájet na větší kusy
50 g jarní cibulky nakrájet najemno
1 lžíce čerstvého zázvoru nastrouhat najemno
šťáva z poloviny limetky
300 g pasírovaných rajčat
1 lžička třtinového cukru
1 vrchovatá lžička CHINA SPOON
½ lžičky mleté kurkumy
50 ml slunečnicového oleje
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička soli
špetka mletého chilli
1 litr vody
hrstka čerstvého koriandru nasekat
Postup
v hrnci rozpálit olej
přidat cukr, cibulku a lehce osmahnout
přidat zázvor a opět krátce osmahnout
v 1 litru vody metličkou dobře rozšlehat Solamyl, kurkumu, směs koření CHINA SPOON a vše přidat do hrnce
stálé míchat metličkou a nechat krátce vařit do zhustnutí
za stálého míchání přidat rajčata, sojovou omáčku, šťávu z limetky a krátce povařit
přidat mrkev, bílou ředkev a při nízké teplotě nechat za občasného míchání vařit 10 minut
přidat kokosové mléko, žampiony, cuketu a vařit dalších 5 minut
ke konci vaření přidat čerstvý koriandr, podle chuti osolit a přidat špetku chilli
servírovat s jasmínovou rýží
dle chuti posypat ještě čerstvým koriandrem
Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.