THAJSKÉ KARI

Máte chuť na něco ostřejšího? S chilli? Tak si uvařte asijský pokrm!

Nechte skrze sebe při vaření proudit pozitivní energii a vznikne fantastické jídlo.

Suroviny

250 g cukety,

250 g čerstvých žampionů

150 g mrkve

150 g bílé ředkve, vše nakrájet na větší kusy

50 g jarní cibulky nakrájet najemno

1 lžíce čerstvého zázvoru nastrouhat najemno

šťáva z poloviny limetky

300 g pasírovaných rajčat

1 lžička třtinového cukru

1 vrchovatá lžička CHINA SPOON

½ lžičky mleté kurkumy

50 ml slunečnicového oleje

1 lžíce sojové omáčky

1 lžička soli

špetka mletého chilli

1 litr vody

hrstka čerstvého koriandru nasekat

Postup

v hrnci rozpálit olej

přidat cukr, cibulku a lehce osmahnout

přidat zázvor a opět krátce osmahnout

v 1 litru vody metličkou dobře rozšlehat Solamyl, kurkumu, směs koření CHINA SPOON a vše přidat do hrnce

stálé míchat metličkou a nechat krátce vařit do zhustnutí

za stálého míchání přidat rajčata, sojovou omáčku, šťávu z limetky a krátce povařit

přidat mrkev, bílou ředkev a při nízké teplotě nechat za občasného míchání vařit 10 minut

přidat kokosové mléko, žampiony, cuketu a vařit dalších 5 minut

ke konci vaření přidat čerstvý koriandr, podle chuti osolit a přidat špetku chilli

servírovat s jasmínovou rýží

dle chuti posypat ještě čerstvým koriandrem

Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.