VEGANSKÝ SHAHI PANEER

Shahi Paneer je královský pokrm, slavnostní jídlo, které se v Indii připravuje z tradičního sýra „panýru“, to je druh jednoduchého středně tvrdého čerstvého sýra z plnotučného kravského mléka.

Možná si myslíte: „To jistě nemohu připravit vegansky.“ Ale ano!

Do veganského Shahi Paneeru potřebujete místo panýru dobré tofu. Kombinace rajčat, kešu oříšků, koriandru, smetany a koření ladí perfektně!

Suroviny

120 g kešu oříšků namočit

1000 g rajčatového pyré

200 g přírodního tofu

250 ml sojové smetany

1 lžíce směsi koření ALFA SPOON

1 lžička kořenící směsi MAGIC SPOON

1 lžička čerstvého nebo sušeného koriandru

100 ml rostlinného oleje

2 lžičky třtinového cukru

sůl

Postup

rozehřát olej

přidat lžíci ALFA SPOON a smažit asi 5 vteřin

přidat rajčatové pyré

přisypat 1 lžičku kořenící směsi MAGIC SPOON a 2 lžičky třtinového cukru

při mírné teplotě nechat vařit 10 minut

mezitím smíchat kešu oříšky, koriandr a 100 ml vody

důkladně rozmixovat na pastu a přilít ji do rajčatové omáčky

tofu nakrájet na malé kostičky a přidat do hrnce

ještě 2 minuty povařit

přilít sojovou smetanu a odstavit z plotny

nakonec osolit

Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.