
Máte rádi těstoviny?
Za úvodní nenápadnou fotografií se skrývá mnohokrát pochválený recept z naší kuchyně.
Suroviny
380 g těstovin uvařit „al dente” a slít
120 g cibule nakrájet najemno
120 g mrkve nastrouhat nahrubo
150 g žampionů nakrájet na plátky
80 g mraženého hrášku
180 g veganské náhražky masa
1 ½ lžíce směsi GREEN SPOON
1 lžička směsi ANTHONY SPOON
100 ml rostlinného oleje
100 g nastrouhaného veganského sýra
250 ml sojové smetany
1 lžička soli
Postup
v hrnci rozpálit olej
přidat cibuli a mrkev a asi 5 - 10 minut smažit do zlatohněda
přidat žampiony, asi ½ lžičky soli a 1 lžičku směsi koření ANTHONY SPOON
5 minut smažit a přitom míchat
přidat hrášek a 1 ½ lžíce směsi koření GREEN SPOON
další 3 minuty smažit a přitom míchat
přidat „maso” opět 3 minuty smažit
přilít polovinu sojové smetany
dosolit podle chuti
vše promíchat
dát do zapékací formy, posypat sýrem, přelít zbytkem smetany
zapéct v troubě 20 minut při teplotě 190°C
Recept si můžete též stáhnout v PDF zde.